Kinas rumstation opretter platform til test af hjerneaktivitet

Kina har etableret en platform til test af hjerneaktivitet i sin rumstation til elektroencefalogram (EEG) eksperimenter, hvilket afslutter den første fase af landets konstruktion af EEG-forskning i kredsløb.

"Vi udførte det første EEG-eksperiment under Shenzhou-11-besætningsmissionen, som verificerede anvendeligheden i kredsløb af hjerne-computer-interaktionsteknologi gennem hjernestyrede robotter," fortalte Wang Bo, forsker ved China Astronaut Research and Training Center, til China Media Gruppe.

Forskere fra centrets Key Laboratory of Human Factors Engineering har i tæt samarbejde med flere partier af kinesiske astronauter eller taikonauter dannet en række standardprocedurer for EEG-tests gennem jordforsøg og verifikation i kredsløb."Vi har også gjort nogle gennembrud," sagde Wang.

asd

Ved at tage ratingmodellen for den mentale belastningsmåling som eksempel, sagde Wang, at deres model, sammenlignet med den konventionelle, integrerer data fra flere dimensioner såsom fysiologi, ydeevne og adfærd, hvilket kan forbedre modellens nøjagtighed og gøre den mere praktisk.

Forskerholdet har opnået resultater med at etablere datamodeller til at måle mental træthed, mental belastning og årvågenhed.

Wang skitserede de tre mål for deres EEG-forskning.Den ene er at se, hvordan rummiljøet påvirker menneskets hjerne.Det andet er at se på, hvordan menneskets hjerne tilpasser sig rummiljøet og omformer nerverne, og det sidste er at udvikle og verificere teknologier til at øge hjernekraften, da taikonauter altid udfører en masse fine og komplicerede operationer i rummet.

Hjerne-computer-interaktion er også en lovende teknologi til fremtidig anvendelse i rummet.

"Teknologien er at konvertere folks tænkeaktiviteter til instruktioner, hvilket er meget nyttigt til multitask eller fjernoperationer," sagde Wang.

Teknologien forventes at blive anvendt i ekstravehikulære aktiviteter såvel som i nogle menneske-maskine-koordinering, hvilket i sidste ende forbedrer systemets overordnede effektivitet, tilføjede han.

På lang sigt skal EEG-forskningen i kredsløb udforske mysterierne bag menneskelig hjerneudvikling i universet og afsløre de vigtige mekanismer i evolutionen af ​​levende væsener, hvilket giver nye perspektiver for udviklingen af ​​hjernelignende intelligens.


Indlægstid: 29-jan-2024